top of page

מתנות דיגיטליות!

הבלוג של רותי

דברים שהייתי צריכה לעשות אחרת בתחילת העסק




את העסק שלי בצילום פתחתי באופן לא צפוי שהגיע עם ביקוש לצילומים. גיליתי עולם חדש שנפתח בפניי; עבודה שאני נהנית ממנה ואינטרקציות נעימות. לא ידעתי לאן זה יוביל- אך פתחתי עסק ללא הרבה ניסיון, ידע והכנה מוקדמת. "זרמתי" מה שנקרא.

היום בדיעבד הייתי שמחה אילו מישהו היה נותן לי כיוון נכון, או אם הייתי נתקלת במאמר כזה. אם ברצונכם לפתוח עסק ואתם נעזרים במאמר זה, זכרו שמה שאני מתארת פה לא תקף לכולם ומגיע מחוויה אישית.

הטעות הראשונה שעשיתי היא לזרום. לזרום במקום לייצר מההתחלה תכנית שיווקית מסודרת ומעמיקה, שתתאים לאופי שלי וליכולותי. עשיתי הרבה ניסיונות שיווק ללא סדר מסוים, ובזבזתי עקב כך הרבה כסף. אומרים שאפשר ליהנות מהכנסה *נורמלית* רק לאחר שלוש שנים, אך זה לא משהו שמגיע כקסם. צריך מהרגע הראשון לשקוד על שיווק, ללמוד אותו, ולהתנסות ככל הניתן.


וזה השלב שאני מייעצת לכם- אם אתם ממש רוצים את זה, או לחלופין- אם כבר מהשלב הראשון יש לכם ביקוש גדול, תמשיכו. אם העסק הוא ברירת מחדל, ניסיון לעשות עוד כסף- זה לא משתלם בשנים הראשונות. תחשבו כמה שעות שיווק מושקעות בעסק, וכמה שעות עבודה יש בפועל. אם נחשב את שעות השיווק של עסק מתחיל נגלה שאנחנו מרוויחים מעט מאוד לשעה. זו עבודה קשה, ואם אתם לא רוצים את זה מספיק (וכאמור, יש מקרים חריגים של ביקוש) ותרו על זה. תזכרו שאין משכורת קבועה בסוף כל חודש, ואין דבר כזה ימי מחלה.


ובחזרה לנושא..

טעות נוספת שלי הייתה שלא רכשתי ידע שיווקי. מעבר למספר סרטונים ביוטיוב לא אפשרתי לעצמי לרכוש כלים שיסייעו לי ליצור קשר טוב עם לקוחות פוטנציאלים.

וזה מביא אותי לטעות הבאה: לא למדתי מה זה פרסום איכותי. בחרתי בכמות על פני איכות. העדפתי לפרסם עשרות פרסומים בקבוצות פייסבוק במקום להעניק לקוראים תכנים איכותיים שהם יעריכו. שעות רבות מהשיווק שלי הסתכמו ב"העתק הדבק" ולא בתוכן שיביא לי קהל. לא רק שרוב התוכן שלי לא נתן ללקוחות ערך, אלא התפרשתי על יותר מידי פלטפורמות, מה שלא אפשר לי להתמקד כמו שצריך. לא הבנתי שעדיף להשקיע בשיווק לטווח הרחוק, ולא לטווח הקצר.

במקום שאשב על פרסום במקום מסוים ואכתוב תכנים יצירתיים שייצרו קשר עם אנשים לטווח הרחוק, התפרשתי על פלטפורמות רבות מידי עם הציפייה לייצר לקוחות רק באופן מיידי.


טעות נוספת שעשיתי היא שלא התחלתי עם בסיס כלכלי. אם זה סכום שצברתי דרך עבודה, או עבודה ששילבתי. עסק לא מתרומם במהירות, ולכן צריך סכום שיאפשר חיים ללא דאגות כלכליות במקביל לפיתוח העסק.


ואם כמות הטעויות לא הספיקה לכם, גם נתתי ללקוחות לנצל אותי. אני נופלת בזה לצערי עד היום. נתתי ללקוחות להוריד לי את המחיר עד לסף שהוא כמעט לא מניב לי רווחים. הרבה פעמים הטענה הייתה כי הם מעוטי יכולת ולא יכולים לשלם הרבה. בתקופות מצוקה משל עצמי, הסכמתי להתמקחויות והם יצאו מאוד מרוצים. אני לעומת זאת הרגשתי מנוצלת והיה לי קושי לסגור את החודש.

במידה וההנחה באמת הייתה מסייעת למישהו שלא יכול להרשות לעצמו ניחא, אך שכשהגעתי למקום הצילום ופגשתי את הלקוחות גיליתי שהם לא חוסכים על רכב, על האולם וכדומה.. הרגשתי מרומה. לצערי לקוחות לא מבינים שכשהם מתעקשים על מחיר נמוך מאוד, הם עלולים לגרום לבעל המקצוע לעבוד בפחות ממינימום לשעה. אני חושבת שבאופן כללי יש הרבה שיח על הזכויות של הלקוחות הישראלים ופחות מידי על הקשיים והמחסור בזכויות של עצמאים (במדיות השונות).


ואחרי הסטייה האחרונה מהנושא, טעות אחרונה חביבה:

תמחרתי נמוך מידי. לא העזתי לבקש את מה שמגיע לי. הרגשתי שבגלל חוסר הניסיון אני צריכה לתמחר פחות מצלמים אחרים. תמחרתי כל כך נמוך שכמעט לא היו לי רווחים. לא הבנתי בסוף החודש למה אני לא מרוויחה כלום עד שלמדתי לתמחר נכון. למדתי שלקוחות שמעריכים אותי ואת העבודה שלי ישלמו לי כראוי, ולקוחות שרק ינסו להוריד מחירים בדרך כלל יתייחסו אלי בצורה פחות נעימה. יחד עם זאת פיתחתי לעצמי הערכה עצמית לי וליצירתיות שלי. למדתי שהמפתח לשיווק אפקטיבי הוא קודם כל ביטחון במה שאני עושה, ומשם אני בדרך למעלה :)





 

לתכנים חינמיים נוספים בנושא שיווק לחצו כאן

~לגלריות שלי~

יש לכםן עוד שאלות? רוצים לשוחח?

צרו איתי קשר :)


רותי- 0547240159

rutim.ben@gmail.com



66 צפיות

ליצירת קשר

תודה

bottom of page